Metodika řešení analytických úloh v BI - Žebrák, Miroslav; Pour, Jan; Jakoubek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Práce se zaměřuje především na technologii OLAP a její nástroje, které jsou využívané pro analyzování firemních dat. Jedním z dílčích cílů práce je vymezit trh s analytickými nástroji a poskytnout přehled, který umožní nahlédnout na současnou situaci s nástroji na trhu Business Intelligence (BI). Dalším navazujícím cílem je získat přehled o aktuálních a některých budoucích trendech na trhu BI. Hlavním cílem práce je vytvořit "metodický postup" řešení analytických úloh BI pomocí analytických služeb v produktu SQL Server 2008 R2 od společnosti Microsoft. K dosažení cílů slouží teoretická analýza dostupných zdrojů zabývající se daným tématem a především konzultace se zaměstnanci společnosti Clever Decision. Hlavním přínosem práce je samotný vývoj analytické databáze, který je rozdělen do jednotlivých fází, kdy každá fáze obsahuje osvědčené postupy a doporučení včetně příkladů.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses