Analýza primárních emisí akcií ve střední Evropě - Chrástek, Michal (2012)
Diplomová práce "Analýza primárních akcií ve střední Evropě" se zabývá problematikou primárních úpisů akcií ve středoevropském regionu, s důrazem na Českou republiku. Začátek práce je věnován vymezení podstaty procesu IPO, následuje rozčlenění jednotlivých IPO na primární a sekundární emise. Třetí část se věnuje příčinám rozdílů mezi počtem IPO na pražské a varšavské burze. V poslední části je analyzován vztah mezi počtem emisí a hrubým domácím produktem v jednotlivých státech.