Analýza primárních emisí akcií ve střední Evropě - Chrástek, Michal; Marek, Petr; Makovec, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce "Analýza primárních akcií ve střední Evropě" se zabývá problematikou primárních úpisů akcií ve středoevropském regionu, s důrazem na Českou republiku. Začátek práce je věnován vymezení podstaty procesu IPO, následuje rozčlenění jednotlivých IPO na primární a sekundární emise. Třetí část se věnuje příčinám rozdílů mezi počtem IPO na pražské a varšavské burze. V poslední části je analyzován vztah mezi počtem emisí a hrubým domácím produktem v jednotlivých státech.
Vedoucí práce: Petr Marek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses