Implementace systému EPM 2010 pro podporu výuky řízení projektů a portfolia - Nedzelský, Roman; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Janiš, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou project managementu, project portfolio managementu a nastavením prostředí pro řízení a analýzu portfolia ve fiktivní organizaci. V teoretickém úvodu je nastíněna situace výuky project portfolio managementu na vysokých školách v České republice, Evropě i ve světě ve formě soupisu nalezených kurzů věnujících se této problematice. Dále jsou představeny základní principy metodologie PMI. V praktické části této diplomové práce je řešena implementace a nastavení prostředí, které má sloužit jako podpora pro výuku portfolio managementu. K tomuto účelu byl implementován Project server od společnosti Microsoft. V praktické části je popsán postup jeho nastavení včetně všech obslužných a doplňkových služeb. Byly nastaveny fiktivní role a zdroje společnosti, které se následně přiřadily projektům tak, aby mohla být provedena analýza portfolia na základě dále nastavených obchodních cílů, jejich prioritizace a prioritizace jednotlivých projektů. Přínos této práce lze vnímat především v možnosti vyzkoušet si řízení portfolia na jednom z předních softwarových nástrojů, které se implementují do reálného produkčního prostředí, vyzkoušet si jednotlivé úkony a postupy a zároveň si upřesnit jednotlivé procesy v rámci řízení projektů uvnitř konkrétního portfolia. Nastavení fiktivní organizace v rámci ukázkového prostředí lze využít především jakožto vzor pro zpracovávání různých zadání v rámci připravovaných kurzů.
Vedoucí práce: Drahomír Chocholatý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses