Návrh realizace procesu zajištění kvality softwaru v malých firmách - Langr, Lukáš; Buchalcevová, Alena, 1958-; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou zajištění kvality softwaru vyvíjeného v rámci malé firmy a dále také testováním softwaru jako prostředku pro ověřování kvality softwaru. Cílem diplomové práce je odhalení slabých míst v zajištění kvality v rámci analyzované malé firmy. Druhým cílem je pak na základě analýzy vypracování návrhu procesů a nástrojů pro zajištění kvality softwaru tak, aby tento software představoval kvalitní produkt nejen pro své uživatele ale i pro samotné vývojáře. Abych mohl navrhnout možné řešení zajištění kvality, je nejprve nutné stanovit faktory ovlivňující kvalitu softwaru a příčiny vedoucí k poklesu kvality. Této problematice společně s teoretickými základy zajištění kvality softwaru je věnována první část diplomová práce. Následně, ve druhé polovině diplomové práce, je nejprve analyzován současný stav zajišťování kvality ve firmě. Na základě této analýzy jsou navrženy patřičná opatření a nástroje, které firmě pomohou zvýšit kvalitu software.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses