Zlepšování výkonnosti procesů organizace na bázi potenciálu zlepšení - Hemala, David (2012)
Tématem diplomové práce je oblast procesního řízení. V teoretické části jsou objasněny základní termíny a další oblasti, které souvisí s oblastí procesů a procesního řízení. Tato část dále obsahuje popis nezbytných pojmů využívaných v metodice reálného potenciálu zlepšení. Celou teoretickou část uzavírá popis vybraných ISO standardů, kterými také disponuje analyzovaná firma. V praktické části je diplomová práce zacílena na aplikování metodiky pro dosažení potenciálu zlepšení v prostředí výrobní společnosti. Tento metodický postup je také doplněn o několik činností, které přispívají ke komplexnosti metodiky. Je popsáno fungování výrobní společnosti s cílem analyzovat zralosti jednotlivých procesů a současně popsány vybrané procesy, které byly na základě analýzy identifikovány jako procesy s nejvyšší prioritou pro tuto společnost. Po provedení nezbytných kroků analýzy jsou identifikovány jednotlivé potenciály, jež mohou přispět ke zvýšení efektivity v daných procesních oblastech analyzované firmy. Jaký by mohlo mít dopad dosažení reálného potenciálu, je vyjádřeno pomocí tvrdých a měkkých efektů. V poslední části jsou pro odstranění interních limitů společnosti resp. dosažení identifikovaných potenciálů zlepšení navrženy konkrétní postupy.