Zlepšování výkonnosti procesů organizace na bázi potenciálu zlepšení - Hemala, David; Chlapek, Dušan; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tématem diplomové práce je oblast procesního řízení. V teoretické části jsou objasněny základní termíny a další oblasti, které souvisí s oblastí procesů a procesního řízení. Tato část dále obsahuje popis nezbytných pojmů využívaných v metodice reálného potenciálu zlepšení. Celou teoretickou část uzavírá popis vybraných ISO standardů, kterými také disponuje analyzovaná firma. V praktické části je diplomová práce zacílena na aplikování metodiky pro dosažení potenciálu zlepšení v prostředí výrobní společnosti. Tento metodický postup je také doplněn o několik činností, které přispívají ke komplexnosti metodiky. Je popsáno fungování výrobní společnosti s cílem analyzovat zralosti jednotlivých procesů a současně popsány vybrané procesy, které byly na základě analýzy identifikovány jako procesy s nejvyšší prioritou pro tuto společnost. Po provedení nezbytných kroků analýzy jsou identifikovány jednotlivé potenciály, jež mohou přispět ke zvýšení efektivity v daných procesních oblastech analyzované firmy. Jaký by mohlo mít dopad dosažení reálného potenciálu, je vyjádřeno pomocí tvrdých a měkkých efektů. V poslední části jsou pro odstranění interních limitů společnosti resp. dosažení identifikovaných potenciálů zlepšení navrženy konkrétní postupy.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses