Elektronické bankovnictví jako strategická výhoda - Černý, Martin (2012)
Tato diplomová práce je srovnávací studií efektivity realizace platebního styku prostřednictvím elektronického bankovnictví a pobočkové sítě banky. V práci jsou využita konkrétní data mezinárodní banky působící na území České republiky. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se věnuje základním produktům platebního styku, popisuje hlavní formy elektronického bankovnictví a část je věnována ekonomickým přínosům elektronického bankovnictví pro banky i pro klienta. Praktická část je tvořena nákladovou analýzou platebního styku realizovaného prostřednictvím elektronického bankovnictví a kamenných poboček. V závěru práce jsou tyto náklady porovnávány a na základě výsledku je navržena nová bankovní strategie.