Hyperlokální úroveň internetového média v praxi - Kvapil, Hynek (2012)
Tato diplomová práce se zabývá užitím internetového média v lokálním měřítku. Teoretická část má za cíl analyzovat problematiku užití internetu na lokální úrovni. Tato část bude zohledňovat důležité faktory ovlivňující fungování takovýchto projektů jako chování uživatelů, možné typy aplikací pro realizaci a budoucí trendy. Další teoretická část se bude týkat možnostmi užití principů a technologií web 2.0. Praktická část bude zahrnovat analýzu vybraného teritoria, specifikaci webové aplikace a samotnou realizaci takovéhoto hyperlokálního webového projektu na městě Jičín s využitím web 2.0. Poslední část práce bude zahrnovat zhodnocení projektu vzhledem k první teoretické části a možný budoucí vývoj vytvořeného hyperlokálního webového projektu.