Využití architektury MVC na platformě .NET - Ježek, David (2012)
Tato diplomová práce se zabývá využitím technologie MVC (Model View Controller) v oblasti vývoje webových aplikací na platformě ASP.NET. Zejména pak využitím nejnovější verze ASP.NET MVC 3. Práce v první části popisuje architekturu MVC a v druhé částí se zabývá jejím využitím v různých částí webových aplikací a srovnáním s PHP.