Využití agentů v business procesech - Doskočilová, Veronika; Řepa, Václav, 1958-; Svatoš, Oleg; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce se zabývá možnostmi využití agentů a multiagentních systémů v oblastech procesního řízení a procesního modelování. Cílem teoretické části práce jsou popsat teorii umělých agentů, zhodnotit přínosy tohoto přístupu a popsat jejich současné aplikace pro využití v BPM. Dále v teoretické části rozebírám problematiku řízení a modelování podnikových procesů a metodiku MMABP. Cílem analytické části práce je shrnout možnosti využití MAS v BPM v případě, že jsou firemní procesy již popsány a namodelovány a v případě, kdy namodelovány zatím nejsou. V této části práce chci také představit svou teorii agenta-procesu, neboli možnost nahlížení na procesy jako na samostatné agenty. Tato teorie je přednesena na praktických ukázkách a příkladech za použití metodiky TROPOS a podpořena zdroji z oblastí procesního a agentního modelování.
Vedoucí práce: Václav Řepa
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses