Automatizace procesů ve zdravotnickém zařízení - Daněk, Michal (2012)
Diplomová práce se zaměřuje na podporu podnikových procesů informačními technologiemi. Hlavním cílem práce je provedení automatizace vybraných podnikových procesů v soukromém zdravotnickém zařízení s využitím dostupných open-source nástrojů. V úvodní části práce jsou popsány teoretické základy Business Process Managementu (BPM) a charakterizován současný stav v této oblasti. Následující část je věnována softwarovým prostředkům pro podporu BPM, označovaným jako Business Process Management Systems (BPMS). V hlavní části práce je nejprve uvedena analýza současného stavu IS/ICT ve zdravotnickém zařízení, na jejímž základě jsou definovány požadavky na nové automatizované procesy. Dále je popsán návrh vybraných procesů, jejich modely a následné nasazení v prostředí zdravotnického zařízení.