Vliv nových médií na filmovou a video produkci - Andrle, David (2012)
Práce je zaměřena na ovlivnění filmové a video produkce v souvislosti s příchodem nových médií. Cílem práce je zmapovat, jak nová média ovlivnily distribuci filmové a video produkce v závislosti na jejich využití na trhu. Práce definuje základní pojmy a zaměření nových médií. Charakterizuje rozdílnost pojmu stará a nová média, v čem jsou jejich odlišnosti, specifika a do jaké míry změnily filmové a video distribuční kanály.Vytváří ucelený výčet a porovnání existujících poskytovatelů Video on demand služeb. Na základě zvolených kritérií specifikuje a posléze porovnává nejrozšířenější servery umožňující video hosting. Práce zahrnuje i další zdroje, jenž napomáhají šíření filmu či videa a která se vytvořila až s příchodem tzv. Webu 2.0. Z důvodu častého střetnutí autorského zákona v souvislosti s nelegální distribucí, zejména v oblasti filmu, je i tato tématika zahrnuta do obsahu.