Adopce Cloud computing ve firemním sektoru - Malík, Tomáš; Donát, Jiří, 1963-; Koubský, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce je zaměřena na nově rozvíjející se oblast Cloud computingu a pohled na adopci této technologie v různých průmyslových odvětvích. V první části je vysvětlen koncept Cloud computingu, jeho charakteristiky a jednotlivé modely. Následuje krátká analýza velikosti a vývoje současného trhu s Cloudovými službami. Další část se zaměřuje na rozdělení firem do jednotlivých oblastí podle odvětví ve kterém podnikají, spolu s jejich stručným popisem. Samotné oblasti jsou z hlediska svých výdajů a stavu adopce Cloudu, spolu s jeho výhodami a překážkami popsány v části čtvrté. Výsledky pak shrnují zjištění z předchozí části. V závěru jsou ověřeny hypotézy a shrnuty hlavní poznatky.
Vedoucí práce: Jiří Donát
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses