Analýza současných služeb vybraného mobilního operátora - Havlíčková, Klára (2012)
Tématem diplomové práce je analýza současných služeb vybraného mobilního operátora. Tato práce se zaměřuje na současný a také na budoucí vývoj mobilního připojení k internetu. Cílem práce je provést analýzu současných služeb ve společnosti Telefónica Czech Republic a.s. Práce je rozdělena do několika částí. První část je zaměřena na výběr konkrétního operátora. Popsala jsem se na spol. Telefónica Czech Republic a.s., která je prvním integrovaným operátorem v České republice. Společnost v současnosti provozuje více než sedm miliónů mobilních čísel a pevných linek, což z ní činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zaměřila jsem se na organizační strukturu společnosti a na její popis. Druhá část je historická, popisuje historii mobilních sítí v ČR, historii mobilní komunikace v datech a také vývoj mobilního připojení v ČR. Třetí část je teoretická, obsahuje popis spol. Telefónica Czech Republic a.s. z pohledu služeb, které nabízí, v této části je také popsána certifikace ISO, politika EMS a etické zásady podnikání. Dále jsou popsány hlasové a mobilní služby, datové mobilní služby a možnosti připojení jednotlivými technologiemi a typy technologií (GSM, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, HSPA+ a LTE). Další část obsahuje vývoj mobilního připojení v ČR, současný stav, kdy Telefónica poskytuje připojení 3G pro téměř 71% populace a dále aktuální stav komerční sítě LTE. Pokusila jsem se popsat současné mobilní platformy a vůbec telekomunikační trh v České Republice. Předposlední část specifikuje geografické rozdělení provozu mobilního operátora a v poslední části jsem se zabývala analýzou a srovnáním služeb. Celkový přínos diplomové práce vidím v přiblížení a zhodnocení současných služeb spol. Telefónica Czech Republic, a.s., která je jednou z největších te