Specifika informačního managementu v síťové topologii - Buzek, Jiří (2012)
Práce se věnuje dvěma programům určeným ke správě datových sítí a jejich manažerskému využití v praxi. Účelem je vysvětlit, jak tyto programy napomáhají systémovému pochopení spravované sítě a dále systémové pohledu na spravovanou datovou síť. Všechny tyto postupy jsou aplikovány na příkladu dvou největších jihočeských bezdrátových ISP firem. V práci je vysvětlena problematika tvorby mentálních modelů o spravované síti a rozhodnutím bez a se systémovým náhledem, který si musí osvojit manažeři ISP firem. Práce tedy není administrátorským pohledem na programy pro správu sítí, ale spíše manažerským pohledem a návodem, jak tyto programy využít při manažerských rozhodnutích o řešení komplexních problémů a budoucím rozvoji spravované sítě.