Specifika informačního managementu v síťové topologii - Buzek, Jiří; Mildeová, Stanislava, 1959-; Král, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práce se věnuje dvěma programům určeným ke správě datových sítí a jejich manažerskému využití v praxi. Účelem je vysvětlit, jak tyto programy napomáhají systémovému pochopení spravované sítě a dále systémové pohledu na spravovanou datovou síť. Všechny tyto postupy jsou aplikovány na příkladu dvou největších jihočeských bezdrátových ISP firem. V práci je vysvětlena problematika tvorby mentálních modelů o spravované síti a rozhodnutím bez a se systémovým náhledem, který si musí osvojit manažeři ISP firem. Práce tedy není administrátorským pohledem na programy pro správu sítí, ale spíše manažerským pohledem a návodem, jak tyto programy využít při manažerských rozhodnutích o řešení komplexních problémů a budoucím rozvoji spravované sítě.
Vedoucí práce: Stanislava Mildeová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses