Procesy IS/ICT a jejich mapování ke standardům v oblasti IS/ICT - Dvořák, Jan; Chlapek, Dušan; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem této práce je vymezení problematiky auditu v oblasti IS/ICT, vytvoření přehledu nejdůležitějších standardů a nejlepších praktik v oblasti IS/ICT - využitelných pro audit IS a vzájemné mapování vybraných standardů na zvolený referenční standard ICT a v návaznosti na tom návrh postupu mapování IT procesů na více standardů v oblasti IS/ICT. Nejprve je definován pojem audit a popsána problematika auditu a vztah auditu IS/ICT spolu s auditem finančním. Dále následuje popis a přiblížení jednotlivých metodik, které jsem použil ve své práci. Na kapitolu popisu metodik navazuje kapitola ve které jsou popsány výsledky mapování. Samotné mapování je v samostatném Excel souboru a je součástí této práce. V další kapitole je poté mnou vytvořená procedura pro mapování firemních procesů na jednotlivé metodiky a standardy používané pro řízení a audit IS/ICT.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses