Riadenie podnikovej výkonnosti v oblasti firmy s informačnými technológiami - Procházková, Katarína; Pour, Jan; Faina, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Diplomová práca je zameraná na problematiku riadenia podnikovej výkonnosti vo firme. S postupom času a rozvojom technológií narastá aj objem informácií, s ktorými sa vo firmách pracuje a dáta, na základe ktorých je možné sa rozhodovať. Pre firmu je kľúčové vedieť tieto dáta spracovať, navrhnúť svoje procesy a informačné systémy, aby dáta využila a bola schopná sa efektívne rozhodnúť. Cieľom tejto práce je predstaviť systém riadenia podnikovej výkonnosti a navrhnúť celý koncept pre firmu obchodujúcu s informačnými technológiami na českom a slovenskom trhu. Práca je členená na dve časti. Prvá časť je venovaná predstaveniu princípu riadenia podnikovej výkonnosti (v anglickom preklade Corporate Performance Management, CPM) -- predstavenie jednotlivých komponent, histórie, ako aj predstavenie miesta CPM v architektúre vo firmách a plány jej využívania do budúcna. Súčasťou je aj predstavenie piatich princípov na zavedenie CPM do praxe. V druhej, praktickej časti, sa práca zameriava na aplikáciu CPM na firmu pôsobiacu na českom a slovenskom trhu. Najskôr bola urobená analýza spoločnosti a stavu všetkých komponent CPM a následne boli všetky komponenty znovu navrhnované a prepracované, aby bolo možné dosiahnuť čo najlepších výsledkov. V praktickej časti je aj uvedený postup zavádzania CPM do praxe danou spoločnosťou podľa návrhu Boba Palladina.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses