Analýza stavu e-governmentu na MÚ a možnosti jeho rozšíření - Cimler, Lukáš; Basl, Josef, 1961-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Pokroku v informačních a komunikačních technologiích se nevyhnula ani oblast veřejné správy. Elektronizace jednotlivých oblastí veřejné správy umožňuje ušetřit čas a finance nejenom nám občanům, ale také úřadům a jejich zaměstnancům. Cílem práce z oblasti e-governmentu je zjistit postavení České republiky v porovnání s vybranými zeměmi na úrovni státní správy za pomoci vybraných statistik. Přínosem práce na úrovni samosprávy jsou návrhy na zlepšení chodu městského úřadu ORP Černošice v oblasti elektronizace za pomoci projektů, které byly v rámci e-governmentu v České republice oceněny. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část především popisuje projekty v oblasti státní správy včetně legislativní a programové podpory rozvoje e-governmentu. Přínos praktické části diplomové práce spočívá jednak v možnosti porovnat, jak si vede Česká republika v rámci Evropy, zároveň poskytuje čtenáři, případně samotnému městskému úřadu, návod na zlepšení stavu e-governmentu především v oblasti územní samosprávy černošického úřadu.
Vedoucí práce: Josef Basl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses