Prezentace vybraných účetních a finančních informací státu ze systému CSÚIS pomocí zvolené BI open-source technologie - Bobkov, Pavel; Pour, Jan; Jindřich, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Inspirací ke vzniku diplomové práce byl neutěšený stav prezentace obecně dostupných informací o státním účetnictví a finančním hospodaření se státním rozpočtem pro veřejnost. Práce se zabývá prezentací vybraných účetních a finančních informací státu ze systému CSÚIS pomocí zvolené open source BI technologie. Vstupem práce je datový extrakt z Centrálního systému účetních informací státu (CSÚIS), který obsahuje účetní záznamy a finanční výkazy státních účetních jednotek. Logický datový model vytvořený pomocí získaných dat následují navržené možnosti datové analýzy rozpočtu a účetnictví jak na úrovni státu, tak na úrovni konkrétní účetní jednotky. V další fázi se práce pokouší o implementaci požadavků pomocí open source Business Intelligence technologie (OSBI). Práce obsahuje analýzu trhu OSBI, vyčlenění produktů nejlépe vyhovujících potřebám prezentace a následně je provedena realizace.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses