Využití IT nástrojů při organizaci ESN CZ National Platform - Sládková, Pavlína; Kunstová, Renata, 1962-; Bort, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Prostředí studentských organizací nabízí mnoho možností, jak si vyzkoušet řadu skutečných projektů s reálným rozpočtem a termíny. Ovšem vysoká fluktuace členů těchto organizací a nedokonalý způsob předávání znalostí mezi odcházející a nastupující generací zpomaluje zdokonalování procesů i realizace jednotlivých projektů. Tato práce popisuje plánování, přípravu, realizaci a vyhodnocení konkrétního projektu v rámci Erasmus Student Network Česká republika (ESN CZ), jehož cílem je několikadenní setkání zástupců všech studentských organizací zapojených v ESN CZ. Skrze charakteristiku akce, úvod do projektového managementu a jejich propojení získá čtenář komplexní pohled na problematiku organizování ESN CZ National Platform (ESN CZ NP). Následně díky přehledu IT nástrojů dostupných na trhu, jejich hodnocení a výběru několika konkrétních aplikací se také zorientuje v možnostech IT podpory projektového řízení. Vybrané IT nástroje jsou pak demonstrovány při reálném použití, včetně doporučení další využitelné funkcionality. Práce se věnuje projektovému řízení z pohledu studentské organizace, věnující se přípravě konkrétní akce, v kontextu obecných fází řízení projektu, a vytváří organizační manuál pro příští koordinátory ESN CZ NP.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses