Řízení městských organizací - Kolková, Zuzana; Říhová, Zora, 1948-; Střížová, Vlasta, 1946-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tématem diplomové práce je mapování procesů řídících příspěvkové organizace. První část vysvětluje pojmy týkající se problematiky obcí a příspěvkových organizací. Také je zde nastíněna problematika strategie Smart Administration. Dále jsou objasněny principy procesů, procesního řízení a také procesního modelování nezbytné pro zpracování praktické části. Praktická část obsahuje výzkum týkající se stavu procesního řízení ve městech s 5000 až 20000 obyvateli, konkrétně v souvislosti s příspěvkovými organizacemi. Bylo zjištěno, že zkoumané obce se o tuto problematiku příliš nezajímají a u většiny z nich procesní řízení nebylo vůbec provedeno přesto, že mají možnost na tyto aktivity čerpat dotace z EU. Na základě těchto zjištění byla vytvořena procesní mapa a následně vybrány procesy, jež byly podrobně popsány a namodelovány. Tento návrh by měl pomoci zaměstnancům městských úřadů orientovat se v prováděných procesech a zefektivnit jejich dosavadní průběh. Pro namodelování jednotlivých procesů byl použit nástroj ATTIS, společnosti ATTN Consulting, .s.r.o.
Vedoucí práce: Zora Říhová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses