Open source nástroje na podporu byznys architektury - Krejčí, Jiří; Gála, Libor, 1965-; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Byznys architektura je oproti enterprise architektuře stále ještě neprobádanou disciplínou. Zatímco existuje řada odborných článků a literatury zabývající se enterprise architekturou, byznys architektura zůstává v tomto směru pozadu. Tato diplomová práce se především zabývá vytvořením konceptuálního modelu artefaktů byznys architektury a jejich porovnáním s open source nástroji na podporu její tvorby. Primárním cílem této diplomové práce je porovnání open source nástrojů na podporu artefaktů byznys architektury. K naplnění tohoto primárního cíle slouží cíl sekundární. Sekundární cíl spočívá v analýze nejcitovanějších odborných článků a odborné literatury a analýze nejpoužívanějších architektonických rámců v organizacích. Na základě analýzy těchto informačních zdrojů vznikne konceptuální model artefaktů BA s největším počtem jejich výskytu. K těmto artefaktům pak budou přiřazeny konkrétní modely, které je naplňují. Po dosažení sekundárního cíle přijde na řadu naplnění cíle primárního. Tedy vybrané open source nástroje budou porovnávány s tímto vytvořeným konceptuálním modelem a vyhodnocovány jako míra jeho naplnění.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses