Systém kontrol v organizaci - Salák, Ondřej (2012)
Cílem této práce je vytvoření rámce pro dělení kontrol podle úrovně řízení, na které probíhají, a jeho aplikace na vnitřní kontrolní systém vybrané organizace. Nejprve je čtenář seznámen s pojmem kontrola, jeho definicí, vlastnostmi a strukturou kontrolní činnosti. Poté následuje výčet různých dokumentů, které s kontrolami pracují, nařizují je nebo doporučují. Další část tvoří popis vytvořeného rámce pro klasifikaci a dělení kontrol z hlediska úrovně řízení, na které probíhají. Každá úroveň kontrol je zároveň názorně doplněna o propojené ukázky z výše popsaných dokumentů. V závěru je tento systém aplikován na organizaci, v níž dosud téměř žádný interní kontrolní systém neexistoval, a je tedy vytvořen návrh kontrol v jednotlivých úrovních, které by tento systém měl zahrnovat.