Systém kontrol v organizaci - Salák, Ondřej; Svatá, Vlasta, 1952-; Žák, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem této práce je vytvoření rámce pro dělení kontrol podle úrovně řízení, na které probíhají, a jeho aplikace na vnitřní kontrolní systém vybrané organizace. Nejprve je čtenář seznámen s pojmem kontrola, jeho definicí, vlastnostmi a strukturou kontrolní činnosti. Poté následuje výčet různých dokumentů, které s kontrolami pracují, nařizují je nebo doporučují. Další část tvoří popis vytvořeného rámce pro klasifikaci a dělení kontrol z hlediska úrovně řízení, na které probíhají. Každá úroveň kontrol je zároveň názorně doplněna o propojené ukázky z výše popsaných dokumentů. V závěru je tento systém aplikován na organizaci, v níž dosud téměř žádný interní kontrolní systém neexistoval, a je tedy vytvořen návrh kontrol v jednotlivých úrovních, které by tento systém měl zahrnovat.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses