Modul evidence majetku provozovaný jako služba v ERP pro malé a střední firmy - Sýkora, Ondřej; Pavlíček, Luboš; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato diplomová práce se zabývá srovnáním dostupných řešení ohledně evidence podnikového majetku pro malé a střední firmy na českém trhu poskytovaných dodavateli jako služba. Cílem je nalézt taková řešení, která by nejlépe vyhovovala požadavkům firem na pořízení si nového systémového modulu formou služby, aby nebylo nutné vydávat velké počáteční investice do vybraného řešení a následně dále vkládat rozsáhlé finance na jeho údržbu. V prvních dvou kapitolách - teoretické části - seznamuje s pojmy, jako jsou ERP, ASP, SaaS, Cloud computing, SLA a jejich charakteristikami. Třetí a čtvrtá praktická část se věnuje analýze současného podnikového procesu evidence majetku, zjištěním jeho nedostatků a vypsáním podstatných kritérií pro výběr nového řešení. Dále vyhledání dostupných řešení v ČR, jejich charakteristik a analýz na základně předem vybraných kritérií a vzájemného porovnání. Pátá kapitola se zabývá výpočtem a hodnocením vhodnosti a následném doporučení pro výběr konkrétního řešení. Práce čerpá z veřejně dostupných a poskytovaných informací dodavateli modulů evidence majetku formou služby.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses