Daňová protikrizová opatření v ČR a na Slovensku - Houfová, Petra (2012)
Bakalářská práce porovnává protikrizová daňová opatření v České republice a na Slovensku v letech 2008 - 2012. Nejdříve popisuji jednotlivá opatření přijatá v České republice, rozdělená podle oblasti zdanění do jednotlivých let, ve kterých nabyla platnosti a hodnotím jednotlivé roky, kdy byly změny zaváděny. Obdobně jsou popsána a zhodnocena opatření, která byla uzákoněna na Slovensku. Pomocí komparativní analýzy, ve které jsou využity grafy a tabulky, srovnávám efektivnost popsaných opatření s ohledem na rok, ve kterém opatření vešla v platnost, a zjišťuji, ve které ze zkoumaných zemí, byla přijatá opatření účinnější.