Daňová protikrizová opatření v ČR a na Slovensku - Houfová, Petra; Kubátová, Květa, 1952-; Picka, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce porovnává protikrizová daňová opatření v České republice a na Slovensku v letech 2008 - 2012. Nejdříve popisuji jednotlivá opatření přijatá v České republice, rozdělená podle oblasti zdanění do jednotlivých let, ve kterých nabyla platnosti a hodnotím jednotlivé roky, kdy byly změny zaváděny. Obdobně jsou popsána a zhodnocena opatření, která byla uzákoněna na Slovensku. Pomocí komparativní analýzy, ve které jsou využity grafy a tabulky, srovnávám efektivnost popsaných opatření s ohledem na rok, ve kterém opatření vešla v platnost, a zjišťuji, ve které ze zkoumaných zemí, byla přijatá opatření účinnější.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses