Používání kolaterálu ve finančních derivátech - Nguyenová, Le Ha; Baran, Jaroslav; Málek, Jiří, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou používání kolaterálu jako nástroje ke snížení kreditního rizika u derivátových kontraktů. Cílem je zanalyzovat výhody a nevýhody používání kolaterálu, popsat jednotlivé typy aktiv přijímaných a poskytnutých jako kolaterál. Dále se práce zabývá procesem margin call, nebo-li procesem výzev protistraně k dorovnávání reálné hodnoty sjednaných kontraktů. Důležitá součást účinného používání kolaterálu spočívá v dobře sjednaných smlouvách (ISDA rámcové smlouvy, CSD) a v samotném řízení kolaterálu (Collateral management).
Vedoucí práce: Jaroslav Baran
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses