Controlling mzdových nákladů v obchodní organizaci - Baňka, Marek (2012)
Práce popisuje možnosti zejména operativního řízení nákladů v obchodní organizaci. Vytyčuje požadavky na kvalitní řízení a informační přínos, které má operativní řízení nabízet. Hodnotí, jaká má být struktura rozpočtu personálních nákladů, aby uspokojila informační požadavky managementu. Dále zkoumá, jak se tato struktura liší od struktury skutečných nákladů poskytnutých informačním systémem. Práce popisuje vývoj funkčního nástroje, který má uspokojit informační potřeby pro kvalitní operativní a operativně taktické řízení personálních nákladů v obchodní organizaci.