Interní audit a vnitřní řídící a kontrolní systém obchodní banky - Chytilová, Alice; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Radová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zaměřuje na charakteristiku interního auditu a vnitřního řídícího a kontrolního systému obchodní banky. Nejprve jsou popsány základní principy a cíle interního auditu, právní úprava bankovního interního auditu a profil osobnosti interního auditora. Dále je vysvětleno postavení útvaru interního auditu v organizační struktuře banky a doporučené organizační uspořádání samotného úseku. Pro lepší ilustraci jsou v přílohách zobrazeny možnosti organizace. Následně je definován vnitřní řídící a kontrolní systém banky a role interního auditu v jednotlivých částech systému. V závěru práce se autor věnuje popisu průběhu interního auditu. Práce je zaměřena na prostředí obchodních bank v České republice.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses