Nezávislosť centrálnej banky - Ďurík, Peter; Baran, Jaroslav; Zetek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cieľom mojej bakalárskej práce "Nezávislosť centrálnej banky" je detailne priblížiť nezávislosť centrálnej banky ako jedného z faktorov ovplyvňujúcich makroekonomickú stabilitu z dlhodobého hľadiska. Pred samotným analyzovaním súvislostí miery nezávislosti centrálnych bánk a makroekonomických veličín je nutné ozrejmiť vývoj centrálneho bankovníctva. V závere je priblížené súčasné postavenie Európskej centrálnej banky. Bakalárska práca je rozdelená do piatich navzájom poprepájaných a logicky nadväzujúcich kapitol.
Vedoucí práce: Jaroslav Baran
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses