Právní a ekonomická analýza úpravy systému stavebního spoření v ČR s důrazem na úpravy roku 2011 - Kyncl, Martin; Dobrovolný, Marek; Coufal, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce charakterizuje produkt stavebního spoření. Dále se zabývá legislativními úpravami systému stavebního spoření od jeho vzniku v roce 1993 po současnost a věnuje se rozboru dopadů těchto úprav na všechny účastníky systému stavebního spoření. Těžištěm práce je analýza důsledků navrhované právní úpravy z roku 2011 na výdaje a příjmy státního rozpočtu, na poskytovatele produktu a pro koncového spotřebitele a podává tak ucelený makroekonomický pohled na současný stav systému stavebního spoření v ČR. Práce pojednává o možných dopadech schválené novely z roku 2012 a nastiňuje nové možnosti pro stavební spořitelny plynoucí z této úpravy. Práce také obsahuje porovnání stavebního spoření se substitučními produkty.
Vedoucí práce: Marek Dobrovolný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses