Financování státního rozpočtu se zaměřením na instrumenty finančního trhu - Nožka, Radek (2012)
Hlavním tématem bakalářské práce je schodek státního rozpočtu České republiky a instrumenty finančního trhu, kterými je financován -- státní pokladniční poukázky, střednědobé a dlouhodobé státní dluhopisy, státní spořící dluhopisy a eurobondy. Způsoby jakými jsou umisťovány na trh, jejich charakteristika a vývoj objemu a struktury. Práce se věnuje také strategii dluhového managementu a řízení rizik.