Přesnost obecních rozpočtů - Müller, Šimon; Sedmihradská, Lucie; Bayer, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá překračováním obecních rozpočtů ve 25 obcích v letech 2000 -- 2011. Ačkoli jsou rozpočty stabilní, všestranně závazné a jsou odrazem politických priorit, dochází často k jejich překračování. Testováno je překračování rozpočtů v 5 rozpočtových oblastech: Pozemní komunikace, Vzdělání, Kultura, Tělovýchova a zájmová činnost a Společné činnosti v sociálním zabezpečení a politice zaměstnanosti. Dále bude také zkoumáno, zda se při překračování rozpočtů projevuje politicko-ekonomický cyklus. K jednotlivým výpočtům poslouží především kontingenční tabulky z dat získaných z portálu Ministerstva financí ČR.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses