Dopad celosvětové finanční krize na hypotéční trh v ČR - Jakubec, Michal (2012)
Účelem bakalářské práce "Dopad celosvětové finanční krize na hypoteční trh České republiky" je posoudit zda, popřípadě jak velký, měla finanční krize vliv na náš hypoteční trh. Práce je rozdělena na teoretickou část, ve které se budeme zabývat finančními krizemi obecně a hypotečními úvěry. Ve druhé části se nejdříve podíváme na vznik Americké hypoteční krize, a poté se zaměříme na český hypoteční trh. Budeme sledovat zejména vývoj úrokových sazeb, objem nových hypoték, hypoteční úvěry po splatnosti a vývoj cen nemovitostí.