BANKOVNÍ RIZIKA – ÚVĚROVÉ RIZIKO - Mikšovská, Lucie (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá úvěrovým rizikem v obecné rovině a uplatňovanými postupy v procesu jeho řízení. Část práce se zaměřuje na koncept kapitálové přiměřenosti v aktuálně platné podobě Basel II s naznačením budoucího vývoje v této oblasti. Věnuje se také regulatorním požadavkům ze strany České národní banky jako dohledové autority nad zdravím bankovního trhu. Pro názornost jsou v poslední části práce uvedeny postupy uplatňované Komerční bankou, a.s.