Vývoj efektivních sazeb daní korporací - Štěpán, Jan; Kubátová, Květa, 1952-; Kostohryz, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Ve své diplomové práci se věnuji obecnému popisu efektivní sazby daně z příjmů právnických osob. Hlavní část práce je zaměřena na vývoj efektivní sazby daně, resp. na vývoj této daně v České republice. Efektivní sazba daně z příjmu právnických osob měří skutečné daňové zatížení v jednotlivých státech. Výpočet efektivní sazby daně vychází ze statutární sazby daně, která je dále upravena o položky, které mají reálný dopad do konečného zdanění příjmu právnických osob. První část diplomové práce popisuje způsoby měření efektivní sazby daně. Druhá část je zaměřena na daňový systém v České republice. Závěrečná analytická část se věnuje samotnému vývoji efektivní sazby daně. Tato část je doprovázena grafy, které přehledně ukazují a zároveň srovnávají efektivní sazbu daně mezi jednotlivými zeměmi.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses