Dílčí strategie podniku - ICT strategie - Vaněk, Jan (2012)
Cílem práce je strategická analýza a návrh dílčí ICT strategie velkoobchodní firmy K & V ELEKTRO a.s, zabývající se prodejem elektroinstalačního materiálu. V první části práce je teoreticky popsána strategická analýza firmy s rozdělením na externí analýzu, která zkoumá makro a mikro prostředí podniku, a interní analýzu, která hodnotí vnitřní prostředí a základní faktory fungování společnosti s výsledným stanovením jejích silných a slabých stránek. Následně je popsána tvorba strategie na úrovni podniku jako celku a detailní popis tvorby ICT strategie. Autor práce se pro zobrazení a vyhodnocení této strategické analýzy rozhodl využít metodu SWOT analýzy, kterou v této části také teoreticky vysvětluje. Dále je konkrétně představena zmiňovaná společnost a provedena její interní analýza. Praktická část práce je věnována analýzám, rozboru a hodnocení jednotlivých faktorů charakterizujících společnost, shrnutí do SWOT matice, vyvození závěrů a stanovení strategie. V poslední kapitole je provedeno závěrečné zhodnocení