Navržení nástrojů pro řízení internetového obchodu, optimalizace a standardizace procesů pro vybraný podnik - Pecen, Pavel (2011)
Cílem diplomové práce bylo poskytnout řídícímu pracovníkovi konkrétního internetového obchodu praktický přehled o současném stavu obchodu v oblasti strategického a operativního řízení a navrhnout možná řešení objevených nedostatků. Součástí analýz současného stavu řízení bylo provedeno zhodnocení vize podniku, navazujících cílů, vytváření a naplňování strategie, nastavení organizační struktury a pravidel v podniku. V rámci zhodnocení využití lidských zdrojů byla vypracována analýza pracovních pozic včetně časových snímků zaměstnanců. Dále se zaměstnanci obchodu byly zmapovány klíčové procesy komunitního internetového obchodu a k jednotlivým aktivitám procesů byly přiřazeny náklady, čímž se docílilo vyčíslení průměrných nákladů na objednávku. Byly navrženy kroky k optimalizaci klíčových procesů za účelem zvýšení provozní výkonnosti obchodu.