Komparace zdanění motorových vozidel v zemích EU - John, Jiří (2012)
Diplomová práce se zabývá komparací zdanění motorových vozidel v Evropské unii. Hlavním cílem práce je popsat jednotlivé daně týkající se automobilů, porovnat výši těchto daní v rámci Evropské unie a systém zdanění motorových vozidel přiblížit na několika vybraných státech Evropské unie. V závěru práce je hodnocen vliv harmonizace na zdanění automobilů.