Analýza marketingových aktivit Nadace Leontinka - Pšeničková, Petra (2012)
Cílem této diplomové práce je provést analýzu jednotlivých marketingových aktivit neziskové organizace Leontinka a navrhnout doporučení vztahující se k marketingovému mixu, která by vedla ke zvýšení povědomí o této nadaci a zároveň ke zvýšení dobrovolné pomoci ze strany veřejnosti. Samotná práce je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá teoretickým vymezením marketingu a jeho specifik vztahujících se k neziskovému sektoru. V této části je také definován proces marketingového výzkumu a jeho aplikace v neziskových organizacích. Na teoretickou část navazuje část praktická, ve které je blíže popsána samotná Nadace Leontinka a jednotlivé prvky jejího marketingového mixu. S využitím marketingového výzkumu jsou zde získány informace, které společně s teoretickými poznatky vedou k doporučením vztahujícím se k marketingovým aktivitám této neziskové organizace. Diplomová práce je zakončena celkovým shrnutím.