Mimorozpočtové fondy v systému veřejných financí - Valtr, Jan (2012)
Předkládaná diplomová práce pojednává o prostředí veřejných účelových mimorozpočtových fondů jako o jednom ze segmentů veřejných financí. Zařazení mimorozpočtových fondů do systému veřejných rozpočtů a vztahů mezi nimi, institucionální uspořádání mimorozpočtových fondů, přehled jejich činností, jejich hospodaření a zejména dopady všeho jmenovaného na veřejné finance jsou aktuálním tématem v čase, kdy je v souvislosti s nastalou globální ekonomickou situací věnována zvýšená pozornost stabilitě a udržitelnosti fungování veřejných rozpočtů jako celku.