Transakční náklady soukromé zadávání veřejných zakázek - Dufek, Luboš; Pavel, Jan, 1978-; Holubářová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tématem práce jsou transakční náklady soukromé zadávání veřejných zakázek. Jde o odhad nákladů vynaložených soukromými subjekty při účastech ve výběrových řízeních veřejných zakázek a o identifikaci faktorů, které mají vliv na jejich velikost. Teoretický rámec je mezi ekonomií transakčních nákladů a ekonomií veřejných zakázek. Výsledkem analýzy je odhad soukromých transakčních nákladů jedné nabídky 0,44% z hodnoty veřejné zakázky. V absolutním vyjádření je odhad velikosti soukromých transakčních nákladů pro institut VZ v ČR za rok 2011 téměř 9 miliard Kč. Důležitými faktory vyplývajících jak z ekonometrické analýzy, tak pomocí korelačních koeficientů jsou velikost firmy a velikost veřejné zakázky.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses