Strategické podnikatelské aktivity vybraného podniku - Marek, Jan (2012)
Předmětem diplomové práce s názvem "Strategické podnikatelské aktivity společnosti Outward Bound -- Česká cesta" je tvorba rozvojové strategie společnosti v zájmu zachování dlouhodobé konkurenční výhody. Východiskem práce je strategická analýza vnějšího a vnitřního prostředí. Těžištěm vnitřní analýzy podniku je zkoumání klíčových zdrojů a schopností podniku a jejich vlivu na tvorbu hodnoty společnosti. Na základě zjištěných skutečností práce posuzuje vhodnost uplatňované strategie. Autor navrhuje reformulaci poslání a podnikatelských záměrů pro zvýšení účinnosti využívané strategie. V samém závěru práce pak navrhuje konkrétní strategické cíle dle SMART