Ocenění sázkové kanceláře - Křikava, Michal (2012)
Cílem diplomové práce je zjištění objektivizované hodnoty podniku společnosti FORTUNA sázková kancelář, a.s. při zachování stávajícího konceptu podniku k 31. 12. 2010. Ocenění je provedeno metodou DCF entity a metodou tržního porovnání, a to metodou srovnatelných podniků. Součástí ocenění je finanční analýza vypovídající o finančním zdraví podniku, strategická analýza včetně vymezení relevantního trhu a analýzy vnitřního a vnějšího výnosového potenciálu, analýza a prognóza generátorů hodnoty a finanční plán.