Smlouvy zamezující dvojímu zdanění a jejich vliv na podnikatelskou činnost - Tuláčková, Anna; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Smrčková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce je zaměřená na mezinárodní dvojí zdanění a jeho dopady na mezinárodní aktivitu firem. Nejprve se zaměřuje na definici dvojího zdanění, důvody jeho vzniku a jeho dopady. Další část se věnuje bilaterálním smlouvám zamezujícím dvojímu zdanění a jejich principům, včetně srovnání vzorových smluv vypracovaných OECD a OSN. Poslední kapitola se soustřeďuje na oblasti činnosti transnacionálních korporací, na které nejvíce dopadá daňová problematika, jako jsou volba formy přítomnosti na zahraničním trhu, transferové ceny a mezinárodní pronájem pracovní síly. Také jsou vysvětleny základní principy mezinárodního daňového plánování.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses