Azylová politika ČR v rámci EU - Šedivá, Lucie; Druláková, Radka, 1973-; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce se zabývá azylovou politikou z etického pohledu. Práce odpovídá na otázku, zda je nutné, aby se azylová politika EU, potažmo ČR vyvíjela natolik restriktivním směrem, jak je možné v současnosti sledovat. Práce se věnuje teoretickým přístupům z etického pohledu, z nichž je vyvozen princip humanitarismu, který je následně aplikován na azylovou politiku EU a ČR. Hypotézou práce je, že je možné, aby ČR a v jejím rámci i EU zaujaly otevřenější přístup k azylové politice, a to i za předpokladu nízkých nákladů. Stěžejní část práce se věnuje kritickému zhodnocení azylové politiky EU a ČR. Cílem práce je vyvodit konkrétní praktická doporučení pro budoucí vývoj azylové politiky EU a ČR.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses