Cesta koruny do eurozony - očekávané efekty, rizika - Foniok, Karel; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem diplomové práce je posoudit připravenost České republiky na vstup do eurozóny z hlediska plnění kritérií nominální a reálné konvergence a analyzovat potenciální přínosy a náklady spojené s tímto aktem. První část stručně popisuje historii evropské měnové integrace a mapuje teoretické aspekty spojené s fungováním měnové unie. Následující část se týká již samotného problému přijetí eura v České republice. Práce by zde měla podrobit analýze současný stav plnění maastrichtských konvergenčních kritérií a stupeň sladěnosti České republiky s eurozónou. Zaměřím se rovněž na dopady přijetí společné evropské měny a na současné problémy eurozóny, které by mohly značně ovlivnit celkovou strategii a postoj České republiky k přijetí eura.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses